"Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen; geef me de sereniteit om te accepteren wat ik niet kan veranderen en geef me de wijsheid om het verschil tussen beide te zien".

                                       Franciscus van Assisi

 

Er zijn verschillende redenen om naar een coach te gaan.

 

* Richting en focus

Je verloren voelen en stuurloos. Soms is dat je gevoel. Dat je maar doorgaat, door met de race, geleefd worden, door het leven zonder een plan. Een coach helpt je door weer richting aan je leven te geven, je doel(en) te achterhalen en om je focus te vinden en houden. 

 

* Mindset

Een mindset is een manier van denken of een mentale houding die iemand aanneemt. Hoe je jezelf ziet. Je hebt een bepaald beeld van jezelf. Je gedachten kun je sturen en kun je anders naar leren kijken. Als je wilt ontwikkelen, dan is je mindset veranderen noodzakelijk. Een coach geeft handvatten om je mindset te sturen.

 

* Inzicht en levensdoel

Coaches helpen je duidelijk te krijgen, hoe je over jezelf en je omgeving denkt, over wie of wat je wilt zijn of wat je doel is. Een goede coach is getraind om je betere vragen te stellen dan je zelf zou kunnen bedenken. Ontdek je passie en de reden waarom je op deze wereld bent, je levensdoel. Een coach helpt je om jezelf te ontwikkelen, ziet jouw potentieel en daagt je uit deze te benutten.

 

* Vertrouwen

Als het leven niet loopt zoals je had verwacht/ gewild en je worstelt ermee, dan kun je ontmoedigd raken en je verslagen voelen. Het vertrouwen in jezelf verliezen. Een coach draagt bij aan herontdekken van je motivatie en vertrouwen om zo weer op het goede pad te komen.

 

* Geluk

Door te helpen om stress te verminderen, aspecten van je leven simpeler te maken, 'een  versnelling terug te schakelen’ of je )opnieuw) inzicht te geven over wat jou nu het gelukkigst maakt. 

De basis van geluk zit in je mindset, een onderdeel waar een coach je perfect in kan begeleiden.

 

Kijk voor meer informatie op de pagina's onder 'coaching'.